Coneixement procés de fosa de l'automòbil i la tendència de desenvolupament de tecnologia de fosa

1. la direcció del desenvolupament de càstings automoció

1.1 disseny integral d'automoció càstings

Amb l'estalvi d'energia d'automoció i reduir el cost de producció requisits segueixen augmentar, fer ús ple dels avantatges del càsting, original estampació, soldadura, forja i fosa formant diverses parts, a través de disseny raonable i estructural optimització, aconseguir peces integrats càsting formació, efectivament pot reduir el pes de les parts i reduir el processament innecessari del procés, per aconseguir el pes de les peces i alt rendiment.

La tendència de desenvolupament de la integració de l'automòbil càsting és més evident en el desenvolupament de fosa d'aliatge no ferrosos. Per a fer un ús complet del casting per aconseguir les característiques de la complexa estructura la fosa, hi ha hagut un disseny integrat de la placa de la porta,

Esquelet de seient, esquelet de quadre de comandament, marc frontal i tallafoc, la mida del qual és significativament més grans que els càstings que es produïts actualment, requereix la producció de 4 000 a 5 000 t o fins i tot més gran tonatge morir càsting màquines.

1.2 el pes dels càstings automoció

Per garantir la seguretat del cotxe sota la premissa de l'automòbil tant com sigui possible reduir la qualitat de la preparació, per aconseguir el pes lleuger i força, enriqueixen la potència del vehicle, reduir el consum de combustible i reduir la contaminació d'escapament. Reducció de cotxes de 100 kg per cada 100 grams, es pot reduir el consum de combustible 100 km per 0,3 ~ 0.6 L, si la reducció de pes de vehicle del 10%, l'eficiència energètica es pot augmentar per un 6% a un 8%. Amb les necessitats de protecció del medi ambient i conservació d'energia, el pes del cotxe s'ha convertit en tendència de desenvolupament de l'automòbil del món, el pes dels càstings automoció s'ha convertit en una de la direcció del desenvolupament de l'automoció càstings important.

1.2.1 disseny lleuger de l'automòbil càstings

Pel factor de seguretat global la fosa, el disseny de gruix igual és un dels mètodes de disseny per a automoció càstings. No obstant això, el principal inconvenient del disseny gruix igual és que l'actuació estructural no poden ser plenament explotats i s'incrementa el pes de la fosa. Utilitzant anàlisi CAE, optimització de topologia i altres mitjans per optimitzar el disseny de peces, de manera que parts del valor de l'estrès de diverses parts a les diferents parts de l'espessor de paret és inconsistents, petites parts de l'espessor material més prim o no reduir el material el pes de. Tenint en compte la formació de càsting pot aconseguir la formació de fosa d'estructura complexa, pot assolir una varietat de secció transversal de forma irregular. Disseny, l'ús de CAE o topologia d'optimització i altres mitjans d'anàlisi de l'estrès de les parts. Segons la distribució de la força, determinar la forma de les parts i el gruix de materials local específiques. A través del reforç de càsting, cavar forats i engrossiment, en gran mesura pot reduir el pes de les parts.

1.2.2 aliatge lleuger cotxe càstings

L'ús d'alumini i magnesi i altres materials d'aliatge lleuger són les mesures de pèrdua de pes principal de fabricants d'automòbils actuals. La densitat de l'alumini és només 1/3 d'acer i té la resistència a la corrosió excel·lent i ductilitat. La densitat del magnesi és més petita, només 2/3 alumini, excel·lent en condicions de càsting d'alta pressió. Força específic d'alumini i magnesi (proporció resistència i qualitat) són molt alts, per reduir el pes, millorar l'eficiència de combustible juga un paper decisiu. Indústria automotriu de EUA en els últims dos anys per millorar la competitivitat, amb el seu ús substancial de fosa d'alumini i magnesi i càsting integrat està estretament relacionat amb.

1.2.3 alt rendiment de càstings automoció

Millorar el rendiment del material, de manera que el pes de les parts de la unitat pot suportar càrregues superiors, és una de les maneres de reduir eficaçment el pes dels càstings. Compte de càstings de stent-tipus per a una proporció significativa de càsting i el desenvolupament de càstings també ha esdevingut un dels focus. A través del tractament tèrmic i altres mesures per fer els canvis de material microestructura, enriqueixen la força de peces, rigidesa i duresa, efectivament pot reduir el pes de les parts.

Isotònic apagat fosa dúctil, no només la força d'acer d'acer ordinari ha millorat, i la seva densitat és inferior a l'acer, la densitat de 7,1 g / cm3, mentre la densitat d'acer fos de 7,8 g / cm3, és àmpliament recomanada en els darrers anys, el material de la l'ús de isoterm apagar fosa dúctil, en la mateixa mida la fosa en les condicions de llum, 10% més lleuger que l'acer. Dongfeng Motor Company en un cert tipus de vehicles comercials es van utilitzar per refredar la FD de fosa en lloc de treball de verificació de pes lleuger d'acer,

I per la isoterm apagar peces de fosa dúctil de característiques força alt de les parts 14 suspensió en el redisseny de línia de fòrum d'experts. Taula 1 és l'ús de isoterm apagar material fosa dúctil després de la substitució de l'efecte lleuger, la reducció de pes total de gairebé 40%, l'efecte és significatiu. Cal assenyalar que l'efecte de pes lleuger en taula 1 és no només la substitució material, sinó també l'aportació del disseny lleuger. En general, la substitució de materials per a automoció càstings sovint és acompanyada per disseny lleuger de parts.

En l'aliatge d'alumini i magnesi fosa d'aliatge també utilitzar alta resistència, alts materials resistents per substituir la llum original d'aliatge de pes sobre la base de l'aplicació de materials d'alt rendiment més pèrdua de pes, els Estats Units General Motors Corporació per substituir l'aliatge AE44 alt rendiment l'original aliatge d'alumini, l'ús del mètode de fosa d'alta pressió de sub-estructura de producció, en la pèrdua de pes de aliatge d'alumini sobre la base de la pèrdua de pes més 6 kg.

2. la direcció de desenvolupament de la tecnologia de fosa de l'automòbil

2.1 tecnologia de producció prima paret complexa estructura càstings

Amb el desenvolupament de la indústria automobilística i la demanda de l'estalvi energètic i emissió de reducció, el pes de l'automòbil parts esdevé més lleuger. A través del disseny de paret prima, és una direcció de desenvolupament importants de motor bloc. FAW càsting Co, Ltd per l'envàs FAW Volkswagen producció ferro colat, per exemple, la producció primerenca de 06A cilindre paret gruix 4,5 mm ± 1,5 mm, EA111 cilindre paret gruix 4 mm ± 1 mm, la producció en sèrie actual de gruix de paret de cilindre de EA888Evo2 3,5 mm ± 0.8 mm, la pròxima generació EA888Gen.3 cilindre producte estructura és més complexa, el gruix de paret de només 3mm ± 0,5 mm, és el més prim cilindre de fosa gris. En la producció en massa, hi ha alguns problemes com el cor trencat, nucli deriva i fluctuant de gruix de paret. No obstant això, per controlar la qualitat del nucli de sorra i sorra, però no pot complir els requisits de producció de cilindre de EA888Gen.3, ha de ser utilitzat com un grup sencer de cor abocant el procés.

2.2 d'alumini-magnesi d'aliatge a gran escala parts estructurals, tecnologia de la fabricació

Amb la creixent demanda d'estalvi energètic, protecció del medi ambient i reducció de costos, càsting estructural a gran escala d'alumini-magnesi aliatge s'ha convertit en una tendència de desenvolupament importants, i la seva tecnologia de fabricació s'ha convertit en l'actual desenvolupament de punts calents. Actualment, la tecnologia de producció principals parts estructurals a gran escala d'alumini-magnesi aliatge és colada d'alta pressió, càsting d'extrusió i fosa low-pressure. Com l'eficiència productiva colada d'alta pressió, qualitat del producte s'ha convertit en el procés de producció principal, el desenvolupament de la tecnologia de fabricació es concentra principalment en la alta pressió procés de fosa és fàcil de Ris, fàcil per formar un estomes dins la colada, no pot escalfar tractament problemes.